Зварювання оцинкованих водопровідних труб


Ціни Галерея Контакти

У даному ролику досвідчений зварювальник, фахівець, який займається цією справою вже дуже довгий період, постарається розповісти і донести до новачків та любителів працювати з металом, як варити оцинковані труби електродуговим зварюванням, щоб виходили рівні та якісні шви. Шви, які мають гарний вигляд, а найголовніше, правильно проварюють метал і не буде протікань.

Все буде розказано про зварювання труб простою та доступною мовою, без безлічі технічних правил і стандартів, відстань зазорів, проварів кореня шва тощо, що може забити голову новачкові і кінцевий результат роботи в результаті залишиться не зрозумілим.

Насправді, як показує багаторічна практика, головне знати принципи та розуміти, що ви робите. Розуміння як практика приходить із досвідом, чим більше пробуєте, тим швидше перейдете до потрібного результату.

Шов на трубі

На відео буде представлено правильну техніку зварювання труб з товщиною стінки до 4 мм, труби другої товщини можуть варитися ще іншими способами. Такий стандартний розмір круглої труби можна зустріти в приватних будинках, квартирах, під'їздах, підвалах, котельнях. Використовуються часто вони для транспортування газу та водопроводу, можуть бути як оцинковані так і не оцинковані.

Відразу хочемо відповісти на досить часте питання від тих хто тільки знайомиться зі зварювальною справою та обладнанням. Які електроди використовувати новачкам? Використовувати такі ж, як інші зварювальники. Поділу у них немає по тому, наскільки ви якісно кладете шов, професіонал або вперше взяли варити метал. Електроди бувають різної товщини та складу, використовуються для виконання різних завдань із особливими вимогами.

Ми ж часто варимо перевіреними електродами, які використовуємо не перший рік і знаємо що виробник відповідає за свою якість, це може бути електрод з основним, рутиловим і рутилово целюлозним покриттям.

Зварювання металевих труб

Якщо говорити про складнощі в процесі з'єднання труб, варто зазначити, що при зварюванні оцинкованих труб, цинк при вигоранні не дає нормально зв'язати метал. Для цього потрібно варити з відривом на високих струмах від 100-160 ампер, роблячи кожну точку зварювання на ванні попередньої точки та затримкою між крапками після закінчення вигоряння цинку, що дуже добре чути.

Пояснювати що таке зварювання з відривом ми не будемо, оскільки цього контенту на просторах інтернету досить багато. Але якщо питань все одно буде багато, незабаром напишемо про це статтю. Як відбувається цей метод зварювання, буде добре зрозуміло на відео.

Принцип зварювання оцинкованої труби.

Варити будемо оцинковану трубу 1.5 дюйма, для початку потрібно стикувати дві деталі, що зварюються, і прихопити мінімум у 3-х місцях, робиться це для уникнення її прокруток, з попередньо виставленим зазором в 1 або 3 мм. Цей зазор робиться не для проварювання кореня шва, а для навігації по стику в умовах утрудненої видимості при вигорянні цинку, диму та темного скла маски.

Металева труба

Зачищати місце стику від цинку не потрібно, оскільки в цьому мало сенсу, якщо труби оцинковані всередині. Для довговічності стику валик шва має перевищувати 3/4 товщини стінки труби. Усю техніку зварювальника можете подивитися на повному відео.


За уточненням деталей прохання дзвонити чи писати на номер
  • Life 093 949 03 36
  • Kyivstar 096 073 99 73
на обох номерах є WhatsApp, Telegram, Viber

Зварювальні роботи

Мапа робіт

  • Интерактивная карта сварочных работ

Контакти