Заміна стояка між поверхами


Ціни Галерея Контакти

Все частіше у багатоповерхових будинках замовники роблять заміну старих труб на новіші технології, такі як поліпропілен. Він набагато легший у встановленні, має ціну на порядок нижчу за свої металеві аналоги, а термін служби у них приблизно однаковий. Це основні причини, чому люди починають переходити саме на них.

рушникосушка

В одній із квартир багатоповерхового будинку зварювальник проводив саме заміну старих труб. Після перепланування і з'єднання ванної кімнати з санвузлом, сушка для рушників як не дивно виявилася посередині, її потрібно було переносити вбік або повністю прибирати. Також одразу було вирішено поміняти металеві стояки гарячої та холодної води, щоб повністю закрити це питання і не повертатися до нього ще багато років. Провести демонтаж рушникосушки не так і складно. А ось підміна стояків вимагає так само участі та згоди мешканців прилеглих квартир на поверх вище та нижче.

Демонтаж стояка

При взаємозаміні стояка потрібно так само прибирати труби з бетонного перекриття між квартирами зверху і знизу. Замовник зміг домовитися з сусідом, який живе вище, що з його ванної кімнати буде зрізана частина і пущено поліпропілен, а ось із сусідами нижче домовитися з якихось причин не вдалося. Довелося біля підлоги наварювати різьблення. Це не найкращий вихід, але іншого не було. Ділянка старої труби все ж таки залишиться в бетоні і якщо вона почне протікати з часом, то сусіду нижче потрібно буде звати фахівців і все міняти так само.

Різьблення на трубах

Зварювальник після приїзду вже знав, що йому потрібно робити і негайно приступити до роботи. Початкова проблема, з якою зіткнулися, була в сантехніці ЖЕКу, він довгий час не міг перекрити воду і злити її з труб. Чи через недосвідченість у роботі або не знання розташування кранів у підвалі. Всі, хто працював у той день у квартирі, більше схиляються до його не тверезості на робочому місці.

За півгодини таки вдалося злити з труб рідину і можна було починати. Спершу була відрізана сушка для рушників, на її місце приварена рівна труба з відводами. На різьблення надалі можна буде встановити нову рушникосушку і вона вже не заважатиме і стоятиме посередині кімнати, перекриваючи прохід. Наступним кроком приварили стояки з розмірами 1,1/4 дюйма, обратка приварювалася дюймова.

Труби поліпропілен

Перейшовши до сусідів на поверх вище, біля підлоги було відрізано стояки та наварено різьблення для підключення поліпропілену. Дві з них приварилися без особливих зусиль, а ось третю довелося приварювати через операцію. Труби металеві у замовника також відрізалися біля підлоги і наварили різьблення. Після зварювальника за роботу взявся фахівець із монтажу поліпропілену, через невеликий проміжок часу все вже стояло на своїх місцях і сантехніка попросили увімкнути назад всю воду.

Зварювальник не покидає робоче місце доти, доки всі ділянки не заповнюються рідиною, щоб перевірити приварені ділянки та різьблення на течію. Протікання ніде не було виявлено, всю роботу було зроблено на совість.


За уточненням деталей прохання дзвонити чи писати на номер
  • Life 093 949 03 36
  • Kyivstar 096 073 99 73
на обох номерах є WhatsApp, Telegram, Viber

Зварювальні роботи

Мапа робіт

  • Интерактивная карта сварочных работ

Контакти